نرم افزار اندروید پخش در واقع نرم افزاری حسابداری با قابلیت پخش مویرگی است که به بازاریابان این امکان را می دهد تا به کمک گوشی موبایل یا تبلت خود در اموری نظیر صدور فاکتورها، آگاهی از موجودی ها، کالاهای جدید، اطلاع از آخرین مشتری های شرکت و اطلاع از مانده حساب مالی آن ها در صورت اجازه توسط مدیران، با حسابداران مشارکت و همراهی داشته باشند.
از مزایای نرم افزار اندروید پخش می توان به مواردی چون سرعت انتقالات اطلاعات بازاریان به شرکت، کاهش اشتباهات و از بین بردن فاصله مکانی برای شرکت های توزیع شده اشاره نمود.
به طور معمول یک نرم افزار اندروید پخش امکاناتی نظیر سفارش گیری اندرویدی و ردیابی ویزیتور و سیستم یکپارچه حسابداری پخش که مختص پخش غذایی ، لبنیاتی ، بهداشتی ، لوازم پزشکی ، دارویی و .. بوده را در اختیار افراد قرار می دهد.
منظور از پخش مویرگی چیست؟
در حسابداری مفهومی به نام پخش مویرگی وجود داشته که مربوط به موضوع پخش کالا می باشد.
در واقع پخش مویرگی روشی جهت پخش کالا است که در آن کالاهای خریده شده در شبکه ای وسیع فروخته شده و در سطحی گسترده پخش و توزیع گشته و در نهایت به خریدار تحویل داده خواهند شد.
پخش مویرگی به وسیله دفتر مرکزی، نمایندگی های فروش، شعب مستقل و یا شعب غیر مستقل انجام انجام خواهد شد.
به نوعی در این مدل از فروش، سطح فروش وسیع می باشد و ممکن است وسعت آن یک شهر، استان و یا کشور و حتی برخی موارد کشورهای همسایه را نیز در برگیرد.
در کلیه این حالات در فروش، دفتر مرکزی نیز مستقیما تداخل نموده و یا این که ممکن است این کار را به شعب و نمایندگی ها بسپارد و خود به صورت غیرمستقیم – و به واسطه گزارش های دریافتی – به طور آنلاین یا آفلاین از وضعیت فروش شعب و نمایندگی های خود آگاه شده و آن ها را مدیریت و کنترل نماید.
ویژگی ها و بخش های مهم در یک نرم افزار اندروید پخش
به طور معمول وجود موارد زیر در یک نرم افزار اندروید پخش در سرعت بخشی به کارها و انجام بهتر امور مجموعه بسیار موثر خواهد بود.
لذا در زمان خرید بهتر است که به منظور افزایش کارایی از وجود این قابلیت ها نیز در نرم افزار انتخابی خود اطمینان حاصل نمایید:
- گزارشات مانده نهای مشتری در نرم افزار اندروید پخش
- گزارش از آخرین وضعیت مشتری
- گزارش از میزان وجه مطالبه شده ، در راه و برگشت شده مشتری
- امکان گزارش گیری از کلیه مراودات با مشتری
- امکان ثبت درخواست فروش
- امکان اعمال قیمت های مختلف به مشتریان مختلف
- امکان دسته بندی جغرافیای و اعمال شرایط فروش متنوع
گزارشات طرف حساب
در اغلب نرم افزارهای اندروید پخش کاربر می تواند در بخش گزارشات طرف حساب اقدام به چاپ و مشاهده گزارش هایی مانند معین طرف حساب، معین مالی کالایی، معین صندوق، معین بانک، موجودی بانک، دفتر کل، درصد ریسک، دفتر روزنامه، هزینه، درامد، اموال و سرمایه نماید.
علاوه بر آن، امکان فیلتر و مشاهده این گزارشات در بازه ی زمانی مختلف و سندهای مشخص نیز وجود خواهد داشت.
گزارشات انبار
یکی از مهم ترین موارد در شرکت های پخش مویرگی، انبارداری و در اختیار داشتن اطلاعاتی کامل و دقیق از موجودی انبار می باشد.
برخی از نرم افزارهای پخش اندرویدی در بخش گزارشات انبار، امکان گزارش گیری از مواردی چون کاردکس کالا و انبار، موجودی کالا و انبار، موجودی ریالی کالا و انبار، گزارش تردد کالا، گزارش گردش کالا، گزارش های خرید، برگشت از خرید، فروش، برگشت از فروش، گزارش مقایسه فروش را در اختیار افراد قرار میدهند.
گزارشات نموداری
می توان به جرات گفت که گزارش های نموداری بهترین گزینه جهت تحلیل کارکرد یک مجموعه پخش به وسیله مدیران خواهد بود.
مدیران شرکت های پخش می توانند با استفاده از این نمودارها علاوه بر مقایسه بخش های مختلف مجموعه خود، نسبت به نقاط ضعف و قوت هر بخش نیز اطلاع حاصل نمایند.
برخی از گزارش های این بخش عبارتند از: فروش بر حسب استان، شهرستان و یا منطقه توزیع، نمودار چک بر حسب اسناد دریافتی و پرداختی، نمودار هزینه، درآمد، سرمایه و اموال.
گزارشات مدیر فروش
این قسمت از نرم افزارهای پخش اندرویدی به افراد امکان گزارش گیری دقیق و مشاهده ریز عملکرد ویزیتورها را می دهد.
از گزارشات این بخش می توان به مواردی چون فروش کاربر و ویزیتور، جمع فروش کاربران و ویزیتورها، عملکرد کاربر و وزیتور، فروش هدف، مدیریت بازار و گزارش عدم فروش ویریتور اشاره نمود.
گزارشات مدیریتی
مدیران شرکت های پخش می توانند به کمک گزارشات مدیریتی بر روی فروش و پخش ویزیتورها و روند توزیع کالا و خدمات نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.
از بین گزارشات این بخش می توان مواردی چون گزارشات خروجی فاکتور، تیم پخش، جمع کالای فاکتور، پیگیری وعده ، وعده ی تسویه ی کالا ، پیگری فروش ، پیگری خروجی ، تاخیرمشتریان، تابلوی قیمت ، گزارش عدم فروش و روند ویزیت را نام برد.
موجودی کالا
از دیگر بخش های مهم یک نرم افزار اندروید پخش می توان به بخش موجودی کالا اشاره نمود، که به افراد امکان اطلاع از مانده کلی و تعدادی کالا با توجه به واحدهای کالا را می دهد.
ارزیابی مانده کالا براساس تعداد کالا در ورود و خروج و براساس تاریخ انجام شده و نشان دهنده موجودی فعلی کالا در سیستم خواهد بود.
جهت داشتن یک بررسی دقیق و منسجم در گزارش های موجودی کالا مواردی چون مانده نهایی کالاهای یک گروه خاص، نمایش تفکیکی و ترکیبی کالاهای دارای موجودی، کالاهای بدون موجودی و کالاهای موجودی منفی، موجودی کالا در بازه های زمانی مختلف، دسترسی به ریز گردش کالاها، مقایسه مانده کالاهای گوناگون نیز آورده خواهد شد.
کاردکس انبار
یکی دیگر از مهم ترین موارد در نرم افزارهای اندروید پخش ، گردش کالا و کنترل ورودی و خروجی آن می باشد.
اما بررسی در سطوح پایین تر و به طور بخش به بخش هنگامی امکان پذیر است که در انبار یا انبارک نیز گردش کالا یکی از پارامترهای اصلی به شمار آید.
از این رو برخی از نرم افزارهای اندروید پخش از گزارشی با عنوان کاردکس کالا برخوردار بوده که جهت مشاهده گردش کالا در انبار کاربرد خواهد داشت.
همچنین این بخش از افزونه هایی از جمله نمایش تفکیکی و ترکیبی گردش کالا در انبارها، مقایسه گردش کالا در انبارهای گوناگون، نمایش مانده و گردش کالا در بازه های زمانی گوناگون و مشاهده مانده و گردش کالا بر اساس پارت های ورود و خروج برخوردار می باشد.
کاردکس کالا
از دیگر بخش های کاربردی در یک نرم افزار پخش مویرگی اندروید، کنترل و گزارشات کنترلی مربوط به کالا می باشد که جهت به نمایش در آوردن ورود و خروج کالا کاربرد خواهد داشت.
از این رو بیشتر نرم افزارهای اندروید پخش مجهز به بخشی به نام گزارش کاردکس کالا هستد که در این بخش می توان ضمن مشاهده نوع سند و فاکتور صادر کننده گردش کالا(موجودی اول دوره، خرید، فروش و…) و تغییرات لحظه ای کالا بر حسب تاریخ و سند (ورود یا خروج) از امکانات دیگری نظیر مشاهده سند مرتب کاربر ثبت کننده یا ویرایش کننده سند مربوطه، تاریخ ورود یا خروج کالا، قیمت ورود خروج کالا، مانده نهایی کالا بهره برد.
موجودی ریالی انبار
از دیگر موارد حائز اهمیت در یک نرم افزار پخش اندروید امکان نمایش مانده ریالی کالا به تفکیک انبار و براساس قیمت خرید و همچنین قیمت تمام شده ی هر کالا می باشد. از امکاناتی که این بخش در اختیار افراد قرار می دهد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- امکان مقایسه انبارها و انبارک های گوناگون
• دستیابی به ریز گردش انبار
• مشاهده آخرین مانده تعدادی و ریالی انبارها موجودی ریالی
در یک مجموعه پخش مویرگی اطلاع از مانده ی کالاها بر حسب تعداد و مبلغ در حالت فعلی و یا در بازه های زمانی قبلی می تواند در مدیریت بهتر بسیار موثر واقع گردد.
موارد زیر در مانده ریالی کالا( موجودی ریالی) بسیار موثر هستند:
- تعداد و فی کالا در اول دوره
- خرید و برگشت از فروش
- تعداد و فی کالا در فروش
- جمع مبلغ مانده کالا
- نمایش تفکیکی و ترکیبی کالاهای دارای موجودی، بدون موجودی یا موجودی منفی
- دسترسی به کاردکس و گردش کالا
- امکان مشاهده مانده ریالی هر کالا در تاریخ های مختلف
لذا بخش موجودی کالا این امکان را به افراد می دهد تا با مشاهده این موارد کنترل و نظارت بهتری بر روی موجودی ریالی و مانده ریالی کالا داشته باشند.
موجودی انبار
آگاهی از آخرین وضعیت موجودی کالاها در انبار یا انبارک ها نیز از موارد حائز اهمیت در مجموعه های پخش مویرگی به شمار می آید.
لذا برخی از نرم افزارهای اندروید پخش در بخشی به نام موجودی انبار، امکاناتی چون نمایش و مقایسه مانده کالا در انبارهای مختلف، مانده نهایی کالاها با توجه به واحدهای آن (تعداد، تعداد در بسته و…)، مشاهده ترکیبی و تلفیقی کالاهای موجودی مثبت، بدون موجودی و موجودی منفی، تهیه گزارش در بازه های زمانی مختلف، دستیابی به کاردکس کالا، مقایسه مانده انبارهای مختلف را در اختیار افراد قرار دهند.
ویژگی ها و کارکردهای عمومی یک نرم افزار پخش اندروید
- امکان سفارش فروش
- انتقال باقی مانده موجودی دورن انبارک به انبار اصلی به طور خودکار
- امکان ثبت وجود نقد
- امکان ثبت چک
- امکان ثبت حواله های بانکی
- معرفی مشتری جدید
- امکان ذخیره سازی اسم مشتری و نیز اسم طرف حساب
- کنترل و نظارت بر اعتبار مشتریان
- امکان نظارت بر مانده بدهی مشتریان
- مشاهده مسیر فروش هر روزه
- امکان سهمیه بندی کالا
- امکان پیشنهاد سبد کالا به فروشنده
- قابلیت ثبت نقطه جغرافیایی محل درج اطلاعات
- امکان احراز مشتری
- در نظر گیری فرجه های مختلف در قبال یک مشتری
- قرارگیری دسته بندی های گوناگون در سیستم
- قیمت گذاری براساس نوع مشتریان
- قابلیت درخواست گیری به وسیله ویزیتور
- قابلیت مشاهده مشتریان ویزیت شده و سر جمع فاکتور
- گزارش گیری و نظارت بر ورود اطلاعات براساس موجودی کالا
- ارسال و دریافت اطلاعات از راه GPRS
- آپدیت آنلاین و بدون نیاز به حضور یافتن در محل
- به نمایش در آوردن صورت وضعیت مشتری به تفکیک عملیات
- ثبت سفارش به وسیله ویزیتور
- گزارش گیری از فاکتورهای باز و مانده بدهکاری مشتری
ثبت سفارشات در نرم افزار اندروید پخش
به طور کلی ثبت سفارشات در یک نرم افزار پخش ممکن است یه یکی از سه روش زیر انجام گیرد.
امکان مشاهده و بررسی این سفارشات پس از ارسال سفارش در بخش مدیریت سفارشات وجود خواهد داشت:
ثبت سفارش از طریق ویزیتور
در این روش ثبت، ویزیتور از طریق نرم افزار اندروید پخش، اقدام به ثبت سفارش می نماید. و پس از آن اقدام به ارسال سفارش مشتری به شرکت پخش خواهد نمود، سفارشات ارسالی به وسیله ویزیتور و پس از آن که مدیر فروش آن ها را تایید نمود به راحتی در بخش مدیریت فاکتور قابل مشاهده می باشند.
به طور معمول در این نوع ثبت سفارش امکانات زیر در اختیار فرد قرار خواهد گرفت:
- امکان استعلام آنلاین اعتبار و ریز حساب مشتری
- امکان ثبت پیش فاکتور مطابق با تور ویزیت
- امکان اعمال شرایط فروش به مشتریان مختلف
- امکان دسته بندی مشتریان بر اساس موقعیت جغرافیایی
- امکان ارسال فاکتور آنلاین و آفلاین
ثبت سفارش به وسیله کاربر نرم افزار اندروید پخش
یکی دیگر از راه های ثبت سفارش در نرم افزارهای اندروید پخش ثبت سفارش توسط کاربر می باشد.
در واقع در این روش کاربر می تواند در نرم افزار، سفارش خود را ثبت کند و برای مشاهده ریز سفارشات ثبت شده خود به بخش مدیریت فاکتور مراجعه نماید.
پس از آن نیز امکان مشاهده سفارشات هر کاربر به طور مجزا وجود خواهد داشت.
امکانات این نوع از ثبت سفارش:
- قابلیت اعمال قیمت کالا براساس شهرستان طرف حساب به طور خودکار
- قابلیت اعمال خودکار قیمت ویژه و تخفیف گروه کالایی
- امکان اطلاع از آخرین وضعیت معین طرف حساب
ثبت سفارش مستقیم به وسیله مشتری
در این روش مشتری خود به طور مستقیم اقدام به ثبت سفارش م نماید و دیگر نیازی به سفارش گیری توسط ویزیتور نخواهد بود.
و مشتری می تواند از طریق اپ سفارش گیری مشتری، سفارش مورد نظر را ثبت نماید.
امکانات این نوع از ثبت سفارش:
- امکان دسترسی ۲۴ ساعت مشتریان
- قابلیت سفارش گیری در ساعت های خلوت مشتری پخش
- قابلیت برقراری ارتباط میان مشتری و پخش به طور مستقیم
- از بین برداشتن هزینه پورسانت بازاریاب
- امکان تبلیغ مستقیم در مقابل مشتریان
- حذف وابستگی شرکت به ویزیتور
- امکان معرفی محصولات جدید به مشتریان
مراحل تایید سفارشات ارسالی در یک نرم افزار اندروید پخش
تایید سفارشات در نرم افزارهای پخش اندرویدی به طور معمول به مراحل زیر تقسیم خواهد شد:
- ارسال تکی یا گروهی فاکتورهای موبایلی ثبت شده به وسیله ویزیتور شرکت پخش به مجموعه
- به طور معمول فاکتورهای موبایلی به یکی از دو روش زیر به ثبت خواهند رسید:
- به صورت آنلاین و نیازمند اینترنت
- به صورت آفلاین و عدم نیاز به اینترنت
- ویزیت مشتری با بهره گیری از یکی از دو بخش زیر:
- لیست کالا و اعلامیه های آن
• کاتالوگ تصویری محصولات
- اخذ آخرین تغییرات قیمت، جوایز کالا,تخفیفات کالا,ارزش افزوده کالا و…
- تایید/ عدم تایید فاکتور به وسیله اپراتورهای مجموعه
به طور معمول بعد از دریافت فاکتورهای ارسالی به وسیله ویزیتور یا کارشناس فروش نیز امکان مشاهده و بررسی موارد زیر وجود خواهد داشت:
- محل ثبت فاکتور
- زمان ثبت فاکتور
- مشتری های ویزیت نشده
- مشتری های ویزیت شده
از دیگر امکانات موجود در مراحل سفارش گیری که به منظور بالا بردن میزان سرعت و دقت می توان موارد زیر را نام برد:
- امکان بررسی و پیگیری مراحل ثبت سفارش از مرحله ویزیت تا آخرین لحظه و دریافت محصول
- قابلیت ثبت دریافت از مشتری به وسیله ویزیتور یا مامور پخش
- ثبت مشتری جدید به وسیله ویزیتور و نیز محل آن بر روی نقشه به طور خودکار
۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام. مطلب خوبی بود. ممنون از شما
سلام. ممنون از همراهی شما
سلام. عالی بود . نکات بسیار خوبی رو مطرح کردید.
ممنون از نظر شما علی آقا. خوشحالیم که مورد توجه واقع شد
عالی بود. در باره پخش مویرگی هم ممنون میشم مطلبی معرفی کنید؟
سلام. مقاله در رابطه با پخش مویرگی:
https://www.sainaco.net/1398/11/10/%d9%be%d8%ae%d8%b4-%d9%85%d9%88%db%8c%d8%b1%da%af%db%8c-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/